Обавештење: Најједноставнија куповина - Клик на дугме "Купи” и попуните податке. Шаљемо вам одмах - стиже сутрадан.
ПОРУЧИТЕ ТЕЛЕФОНОМ     011.412.7772
 
 

Милош Обилић - Интарзија (ручни рад, 220 делића, 13 фурнира)

30000 дин.
Доступне боје:     
 
Достава је 500 динара. Плаћање приликом преузимања.
Можете поручити и на телефон 011.412.7772

Имамо част да вам преставимо слику Милоша Обилића у интарзији по узору на слику чувеног српског сликара Александра Добрића из 1861. године. У интарзији је направљена први пут у историји!

На шлему се налази змај што говори да је био члан највећег витешког реда - ”Реда Змаја”. Време израде ове слике је пуних 5 дана, састављена је од 220 делића фурнира, а број фурнира које смо користили је чак тринаест: 3 врсте (нијанси) светлог и тамног ораха, птичји јавор, јавор, мадрона, дивља крушка, трешња, крушка...

Интарзија је декоративна уметност осликавања десетинама (некада и стотинама) малих листова скупоцених дрвених фурнира прецизно исечених. Користи се и до 130 различитих типова дрвета. Примењује први пут у Античкој Грчкој, затим Риму и поново се појавила у Средњем Веку. Спартан је данас обнавља.

За Спартан је израђује чувени уметник Душан Ракић. Погледајте како интарзију ради највећи светски произвођач сатова ”Patek Philippe" овде.

Цену смо прилагодили нашем тржишту и спустили је 5 пута.

  • Напомена: рок израде је 5 дана
  • димензије: 30,5 х 22 cm
  • број детаља (комадића листова фурнира): 220
  • врста дрвета - фурнири - 13 врста: 3 врсте (нијанси) светлог и тамног ораха, птичји јавор, јавор, мадрона, дивља крушка, трешња, крушка...

Све наше интарзије можете видети овде.

ГАЛЕРИЈА
СПАРТАН © 2022 Спартан је синоним за квалитет. Ми стојимо иза тога.