Купујете једноставно: клик на дугме КУПИ и стиже вам сутрадан. Плаћање је поузећем.
ПОРУЧИТЕ ТЕЛЕФОНОМ     011.411.777.2
 
 

Новчаник Цар Душан (црно-бордо боје)

7000 дин.
Доступне боје:   
 
Достава је 200 динара. Плаћање приликом преузимања.
Можете поручити и на телефон 011.411.777.2

Израдили смо новчаник ”Цар Душан” царске бордо боје од посебно квалитетне коже у комбинацији са врхунском вештином наших мајстора. Новчаници су изнутра бордо док су споља црне боје.

Напомена: Новчаник кошта 7000 динара без дрвене кутије са мачем и посветом, у ком случају долази вам у лепој украсној кутији коју иначе користимо за све остале новчанике. Уколико га желите у дрвеној кутији са осталим стварчицама са слике цена је 11.000 динара.

Новчаник је направљен у сећање на нашег великог владара Цара Стефана Душана Немањића. У њему ће бити уткано сво наше искуство, знање и мајсторство стицано годинама у тежњи да буде међу најбољим на свету. Израђен од коже, изузетног је квалитета, са утиснутом царском круном споља и унутра.

КРАТКА ИСТОРИЈА: Стефан Душан Немањић рођен је 26. јула 1308. године а преминуо је 20. децембра 1355. године. Наследио је оца и краља Стефана Дечанског (по коме манастир ”Високи Дечани” носе име). За његово време Србија је од краљевине постала царевина (у Скопљу 1346.г.) са највећом територијом у својој историји.

За време његове владавине донесен је Душанов законик, који је уз Законоправило Светог Саве најважнији закон средњовековне Србије. Донет је на сабору властеле и црквених великодостојника, одржаном на Вазнесење Господње, 21. маја 1349. године у Скопљу, и допуњен је на сабору одржаном 31. августа 1354. године у Серу.

  • кожа високог квалитета увезена из Италије тзв. вашета (ита.”Vachette")
  • преграда за папирни новац: 1
  • број преграда за картице: 10
  • димензије: склопљен 11,5 х 9,5cm (стаје у сваки џеп), отворен 23 x 9,5cm
  • долази вам у луксузној кутији са посребреним Спартан логом на њој и мачем унутра (као на сликама).

Спартан® је тим искусних и људи високо развијених вештина са малом мрежом уметника врло ретких занимања и мајстора светске-класе. Циљ нам је да пружимо Србији квалитет који је доступан само најимућнијим земљама (и људима) на свету и на тај начин дамо пример да наша земља може више.

ГАЛЕРИЈА
СПАРТАН © 2020 Спартан је синоним за квалитет. Ми стојимо иза тога.