Купујте радним данима и викендом, све што наручите шаљемо од понедељка до петка и стиже вам сутрадан.
ПОРУЧИТЕ ТЕЛЕФОНОМ     011.411.777.2
 
 

Новчаник Цар Душан у луксузној кутији

15000 дин.
 
НЕМА НА ЛАГЕРУ


Достава је 250 динара. Плаћање приликом преузимања.
Можете поручити и на телефон 011.411.777.2

Направили смо вансеријски новчаник у сећање на нашег великог владара Цара Стефана Душана Немањића. И то није све - долази вам у луксузној кутији са сликом круне у интарзији, великом Душановом посветом и мачем унутра (баш као на сликама).

Можете изабрати једну од неколико боја новчаника, споља је увек црне боје а изнутра: црвене, црне, сиве и зелене. Детаљно их можете погледати овде.

У том новчанику је уткано сво наше искуство, знање и мајсторство стицано годинама у тежњи да буде међу најбољим на свету. Израђен од коже, изузетног је квалитета, са утиснутом царском хералдичком круном споља и унутра.

КРАТКА ИСТОРИЈА: Стефан Душан Немањић рођен је 26. јула 1308. године а преминуо је 20. децембра 1355. године. Наследио је оца и краља Стефана Дечанског (по коме манастир ”Високи Дечани” носе име). За његово време Србија је од краљевине постала царевина (у Скопљу 1346.г.) са највећом територијом у својој историји.

За време његове владавине донесен је Душанов законик, који је уз Законоправило Светог Саве најважнији закон средњовековне Србије. Донет је на сабору властеле и црквених великодостојника, одржаном на Вазнесење Господње, 21. маја 1349. године у Скопљу, и допуњен је на сабору одржаном 31. августа 1354. године у Серу.

  • кожа високог квалитета увезена из Италије тзв. вашета (ита.”Vachette")
  • преграда за папирни новац: 1
  • број преграда за картице: 10
  • димензије: склопљен 11,5 х 9,5cm (стаје у сваки џеп), отворен 23 x 9,5cm
  • кутију ћете касније користити за породични или лични накит, аскесоар (бурме, ручни сат, дугмад за манжетне) и као нешто вредно наслеђивати.

Спартан® је тим искусних и људи високо развијених вештина са малом мрежом уметника врло ретких занимања и мајстора светске-класе. Циљ нам је да пружимо Србији квалитет који је доступан само најимућнијим земљама (и људима) на свету и на тај начин дамо пример да наша земља може више.

ГАЛЕРИЈА
СПАРТАН © 2022 Спартан је синоним за квалитет. Ми стојимо иза тога.