Спартан
Наши аксесоари истичу вашу елеганцију
Спартан
Мушки аксесоари у луксузној техници израде.
Спартан
Луксузне кутије за поклон или наслеђивање у породицама.
Изузетан дизајн, често потпуно иновативан!
Производи посвећени великанима српске историје
Спартан
О чему сте сањали сада је могуће!

Новчаник ”Цар Душан”

12000,00
рсд.
Желимо да уз себе носите делић наше славне историје. Хоћемо да се осетите царски. Овај новчаник је баш такав. Направљен је у знак сећања на нашег великог владара цара Стефана Душана Немањића.
Ево кратке историје о њему: Рођен је 26. јула 1308. године а живео је 20. децембра 1355. године. Наследио је оца и краља Стефана Дечанског (по коме манастир ”Високи Дечани” носе име). За његово време Србија је од краљевине постала царевина (у Скопљу 1346.г.) са највећом територијом у својој историји.
За време његове владавине донесен је Душанов законик, који је уз Законоправило Светог Саве најважнији закон средњовековне Србије. Донет је на сабору властеле и црквених великодостојника, одржаном на Вазнесење Господње, 21. маја 1349. године у Скопљу, и допуњен је на сабору одржаном 31. августа 1354. године у Серу (ево и детаљнијег текста на ту тему).

Када су детаљи новчаника у питању: мајсторство је изузетно, а дизајн нешто другачији - краси га и хералдички исправна царска круна, а завршна обрада као код тек само неколико светских брендова. Због тога његова израда траје пуних 4ч, а прави га наш најбољи мајстор.
  • кожа високог квалитета увезена из Италије тзв. вашета (ита.”Vachette")
  • број преграда за папирни новац: 1
  • број преграда за картице: 10
  • димензије: склопљен 11,5 х 9,5cm (стаје у сваки џеп), отворен 23 x 9,5cm
  • долази у украсној кутији са Спартан златотиском па је погодан као поклон.

Неколико речи о Спартан производима
Наши производи нису обични већ су мало уметничко дело. На њима је све је ручно рађено осим шивења. Спартан мајстори су међу најређим на свету и до сада уз највеће напоре нашли и обучили само њих осам. Наш дизајн је посебан, често потпуно уникатан па ћете бити једни од ретких који носе такав производ. Време утрошено на израду сваког новчаника је до 5ч. То је поред ручне израде и зато што смо попут само неколико најлуксузнијих светских брендова посветили време обради ивица, што је једна од већих тајни у индустрији луксуза.
  • Често када објашњавамо по чему се разликујемо дајемо аналогију у обради дрвеног стола: Чак и од најскупљег дрвета то ће бити наизглед правоугаони сто који нема већу вредност. Међутим ако му се добар мајстор столар посвети - он ће променити дизајн, оборити ивице, ошмирглати, лакирати у 24 слоја, полирати га док не буде савршен. Тада ће свако већ на подсвесном нивоу на први поглед препознати његову високу вредност. Такви су и Спартан производи.
Click to order